Samenwerken

Samenwerken

BHV wel of niet samenwerken met de buren

Samenwerken in het kader van bedrijfshulpverlening tussen verschillende werkgevers is verplicht als de risico’s over en weer daartoe aanleiding toe geven. Het is zinvol met bedrijven in de omgeving na te gaan op welke manier gezamenlijk mensen, specialismen en middelen kunnen worden ingezet, bijvoorbeeld door bedrijven die gezamenlijk in een gebouw of op een terrein van elkaars faciliteiten gebruikmaken. De noodzaak hiervan mag niet worden onderschat, zo blijkt bijvoorbeeld uit de brand bij Chemie-Pack in Moerdijk.

Samenwerking kan op diverse manieren plaatsvinden. Allereerst binnen het bedrijf, zeker als er sprake is van bijvoorbeeld het inhuren van een beveiligingsbedrijf dat (een deel) van de BHV-taken toegewezen heeft gekregen. Externe samenwerking kan ook van belang zijn; denk aan een verzamelgebouw, een kantoorcomplex met meerdere werkgevers, een winkelcentrum of een bedrijvenpark.

Voorbeelden zijn:

–          BHV-organisaties in gebouwen zoals in een ziekenhuiscomplex;

–          Noodorganisaties op een bedrijventerrein zoals een universiteitscampus;

–          Noodorganisaties, bijvoorbeeld de bedrijfsbrandweer in een bedrijvengemeenschap zoals de gezamenlijke petrochemie in de Botlek.


Contact opnemen

Geplaatst in Blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Euro BHV Cursus