Kleine blusmiddelen

Kleine blusmiddelen vertegenwoordigen een belangrijke en misschien onderschatte waarde als het gaat om de brandveiligheid in ondernemingen.

Dat is de belangrijkste conclusie van het rapport ‘Onderzoek, onderhoud en inzet kleine blusmiddelen’ van brancheorganisatie VEBON.

VEBON doet sinds 2008 onder haar leden onderzoek naar het onderhoud en de inzet van kleine blusmiddelen. Ook over 2012 stelde de brancheorganisatie vragen op vier gebieden: het onderhoud van draagbare blussers, het onderhoud van brandslanghaspels, projectie en advies en brand en blussing.

Periodiek onderhoud kleine blusmiddelen
Ondanks jaarlijks onderhoud moet bij gemiddeld 14 procent van de blusmiddelen een extra ingreep worden gepleegd door een onderhoudsmonteur om ervoor te zorgen dat het blusmiddel gebruiksklaar is. Periodiek onderhoud is dus belangrijk. Het loont om te investeren in kleine blusmiddelen, in het onderhoud ervan door een vakbekwaam persoon en in het opleiden van personeel voor het omgaan met kleine blusmiddelen.

Volgens VEBON kunnen ondernemers nog meer verantwoordelijkheid nemen en nog beter letten op het gebruiksklaar zijn van kleine blusmiddelen. In geval van twijfel moeten ze contact zoeken met een deskundige.

Verder kan de aandacht voor een juiste projectering, zichtbaarheid en bereikbaarheid van kleine blusmiddelen nog flink verbeterd worden.

schuimblusser 6ltr 2


Contact opnemen

Geplaatst in Blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Euro BHV Cursus