Opleiding Ploegleider BHV
Taken BHV’er

In elk bedrijf is het verplicht een aantal werknemers op te leiden tot BHV’er, oftewel bedrijfshulpverlener. Een BHV’er is getraind om in geval van situaties van gevaar of nood adequaat te handelen en ervoor te zorgen dat schade zoveel mogelijk vermeden of ingeperkt wordt. Een cruciaal onderdeel van de veiligheid van u en uw werknemers. Het takenpakket van een BHV’er kan bestaan uit:

  • omgaan met agressie en geweld;
  • het bestrijden van calamiteiten met (milieu)gevaarlijke stoffen;
  • handelen bij uitval van elektra;
  • het verlenen van eerste hulp bij ongevallen;
  • het bestrijden van brand en het inperken van de gevolgen van brand;
  • het alarmeren en evacueren van werknemers en andere personen in geval van nood;
  • inroepen van professionele hulp zoals brandweer, ambulance en politie.
Opleiding ploegleider BHV

Een opleiding ploegleider BHV gaat verder dan een gewone BHV cursus of opleiding. Een opleiding ploegleider is specifiek gericht op de inzet van de ploegleider als leidinggevende van een BHV-ploeg. In elke groepssituatie is een leider gewenst en in een BHV-ploeg kan deze leider zelfs het verschil maken tussen leven en dood, een belangrijke taak. De opleiding is hetzelfde ingericht als de reguliere cursus BHV en bestaat uit een theoretisch gedeelte met examen en een praktijkoefening gevolgd door een examen. Alleen indien beide onderdelen met een positieve beoordeling wordt afgerond zal een cursist slagen als ploegleider BHV.

Opleiding ploegleider BHV door Euro BHV

De duur van de opleiding is 1 dag. De ploegleider zal een theoretisch examen met meerkeuzevragen moeten voltooien, daarnaast beoordeeld een instructeur of examinator een competentielijst. Het praktijkexamen is een praktijkoefening waarbij de inzet van de cursist wordt beoordeeld aan de hand van een verrichtingenlijst.

Kosten Basisopleiding Ploegleider BHV : op aanvraag

Groepsprijs ook op aanvraag

Deze prijs is inclusief lesmaterialen tijdens de training, lunch, examen en certificaat.

Inschrijven Opleiding Ploegleider BHV

Euro BHV Cursus

BHV cursus volgen?

Euro BHV Cursus

BHV op locatie

EuroBHV verzorgt de complete bedrijfshulpverlening opleiding en de herhaling bedrijfshulpverlening in 1dag, ook bij u op locatie. Onze gecertificeerde BHV instructeur komt naar iedere gewenste locatie in Nederland.

Direct afspraak maken