Ontruimingsoefening

Een deugdelijke BHV organisatie kan alleen goed functioneren als er ook daadwerkelijk geoefend wordt. Euro BHV kan voor u de oefening van A tot Z regelen. Wij verzorgen dan eventueel het contact met de brandweer en de effecten zoals een rookmachine of lotus slachtoffer(s). De gehele invulling van de ontruimingsoefening gaat in overleg met de verantwoordelijke binnen uw organisatie.

Opbouw BHV ontruimingsoefening

Oefening 1: meestal wordt er voor gekozen om de eerste ontruiming, die binnen een bedrijf wordt uitgevoerd, zo te regelen dat zowel de BHV-ploeg als de personeelsleden op de hoogte zijn van de ontruiming. Dus datum en tijdstip worden bekend gemaakt. Bij deze oefening wordt doorgaans niet het gehele gebouw ontruimd maar bijvoorbeeld 1 afdeling. De tweede oefening daarentegen wordt alleen bekend gemaakt bij het personeel. De dag of week wordt wel bekend gemaakt maar niet het tijdstip waarop de oefening plaatsvindt. In deze fase wordt er bijvoorbeeld een verdieping of vleugel ontruimd en wordt de oefening iets groter aangepakt als oefening 1. Bij oefening 3 wordt er niemand van te voren ingelicht. Alleen de directie is op de hoogte. Deze oefening wordt groter aangepakt en er kan zelfs gedacht worden aan het mee laten werken van overheidsdiensten en de inzet van lotus slachtoffer(s). Bij een oefening van deze omvang is het raadzaam om deskundige personen van Euro BHV mee te laten werken in de voorbereiding van de oefening. Uiteraard wordt dan ook de oefening geobserveerd en geëvalueerd. Voorafgaand aan deze cyclus kan er voor gekozen worden om eerst het ontruimingsplan te introduceren in de organisatie en vervolgens een communicatieoefening te houden.

Vraag nu een Ontruimingsoefening aan

Ontruimingsfoto

Euro BHV Cursus

BHV cursus volgen?

Euro BHV Cursus

BHV op locatie

EuroBHV verzorgt de complete bedrijfshulpverlening opleiding en de herhaling bedrijfshulpverlening in 1dag, ook bij u op locatie. Onze gecertificeerde BHV instructeur komt naar iedere gewenste locatie in Nederland.

Direct afspraak maken