Ontruiming

Een ontruimingsoefening BHV

Een geoefende BHV’er kan goed uit te voeten met een ontruimingsoefening. Het beste is om deze naast de cursus bedrijfshulpverlening apart te oefenen. Dit is niet alleen in het voordeel van de BHV’ers zelf, die met de praktijkervaring van de oefening adequater kan reageren, maar ook in het voordeel van de rest van uw werknemers. Zo zijn de meeste mensen in een werkomgeving zich niet bewust van nooduitgangen, noodplannen of andere soortgelijke zaken. Bij een ontruimingsoefening met inzet van uw BHV’ers zijn u, uw personeel en uw BHV’ers optimaal voorbereid op het ergste.

Mogelijkheden ontruimingsoefening

Om een ontruiming te oefenen zijn er verschillende scenario’s beschikbaar. Euro BHV verzorgt in alle drie de variaties alle voorbereiding, contacten en materialen die nodig zijn voor het oefenen van de ontruiming. Denk hierbij aan contact met hulpdiensten en de inzet van lotus slachtoffers.
Oefening 1:
In deze oefening zijn zowel de BHV’ers als de personeelsleden op de hoogte van de aanstaande ontruiming. Voor deze oefening plaatsvindt is iedereen dus op de hoogte van de oefening. Vaak wordt er slechts een afdeling ontruimd in plaats van het hele bedrijf.

Oefening 2:
De tweede oefening wordt uitsluitend bekend gemaakt bij het personeel. Hierbij wordt alleen de oefening zelf aangekondigd maar niet de precieze dag en tijd. In deze oefening kan de ontruimingsoefening grootser worden aangepakt en bijvoorbeeld gelden voor een verdieping of vleugel van een gebouw.

Oefening 3:
In dit oefenscenario is alleen de directie op de hoogte van de oefening en zal de ontruiming verder voor iedereen een verrassing zijn. Hierbij kan zelfs gedacht worden aan het inzetten van overheidsdiensten en lotus slachtoffers om een zo realistisch mogelijk praktijkvoorbeeld na te bootsen. Hierbij is het van essentieel belang dat alles goed gepland wordt in samenwerking met Euro BHV.

Ontruimingsplan

Een ontruimingsplan is een integraal onderdeel van de gebruiksvergunning van een gebouw. Voordat een ontruimingsoefening gepland wordt is het zaak het ontruimingsplan onder de loep te nemen en deze onder de aandacht te brengen van uw werknemers. Een ontruimingsplan is ontworpen zodat alle werknemers op een zo snelle en veilige manier mogelijk het gebouw kunnen verlaten. Euro BHV helpt u graag bij het evalueren van een bestaand ontruimingsplan of het opstellen van een nieuw ontruimingsplan.

Plan nu een ontruimingsoefening met Euro BHV of vraag naar de mogelijkheden van het opstellen van een nieuw ontruimingsplan.

Inschrijven

Ontruimingsoefening
Een deugdelijke BHV organisatie kan alleen goed functioneren als er ook daadwerkelijk geoefend wordt. Euro BHV kan voor u de oefening van A tot Z regelen. Wij verzorgen dan eventueel het contact met de brandweer en de effecten zoals een rookmachine of lotus slachtoffer(s).

Ontruimingsplan
Om een ontruiming goed en veilig te laten verlopen is het van belang om een en ander goed georganiseerd te hebben. Een ontruimingsplan is daarbij onmisbaar. Uiteraard kunt u uw ontruimingsplan op laten stellen door Euro BHV.

Ontruimingsplattegrond maken
Kent u uw vluchtweg?
Vraagt u zich wel eens af waar u heen moet vluchten in geval van nood? Of bent u als bedrijfshulpverlener zelf verantwoordelijk voor de veiligheid van uw collega’s en klanten? Zorg dan voor u zelf, collega’s, klanten en bezoekers, dat het duidelijk is wat te doen in zo’n geval, door een ontruimingsplattegrond te maken.

Euro BHV Cursus

BHV cursus volgen?

Euro BHV Cursus

BHV op locatie

EuroBHV verzorgt de complete bedrijfshulpverlening opleiding en de herhaling bedrijfshulpverlening in 1dag, ook bij u op locatie. Onze gecertificeerde BHV instructeur komt naar iedere gewenste locatie in Nederland.

Direct afspraak maken