Inhoud BHV cursus

Volgens de wet is het verplicht om binnen een bedrijf werknemers op de vloer te hebben die succesvol een BHV cursus hebben afgerond. Maar waar dient een BHV cursus eigenlijk voor? BHV is een afkorting van bedrijfshulpverlening. Bedrijfshulpverlening is bedoeld om mensen te leren hoe ze in verschillende noodsituaties moeten handelen om de veiligheid van collega’s te waarborgen en de gevolgen van schade in te perken. Onze BHV cursus is een 1-daagse opleiding en heeft als inhoud een theoretisch en een praktisch gedeelte. De inhoud van onze BHV cursus bevat de volgende onderdelen:

  • brand en ontruiming
  • levensreddende handelingen inclusief AED

De gehele inhoud van onze BHV cursus wordt gegeven volgens de regels van de Arbowet.

Brand en ontruiming

Een van de gevaarlijke situaties waarin u als BHV’er een helpende hand kan bieden is in geval van brand of rookvorming of als er wegens gevaarlijke stoffen of ander dreigend gevaar het bedrijfspand ontruimd moet worden. Tijdens dit cursusonderdeel leert u alles over veilig omspringen met deze zaken en de eventuele gevolgen (zoals schade en letsel) in te perken. In dit onderdeel krijgt u eerst op een interactieve manier theoretische uitleg waarna we in onze calamiteitensimulator verschillende realistische scenario’s zullen beoefenen in het praktijkgedeelte.

Levensreddende handelingen inclusief AED

Dit cursusonderdeel gaat over:

  • spoedeisende eerste hulp: reanimatie, gebruik van de AED
  • niet spoedeisende eerst hulp: uitwendige wonden, oogletsels, kneuzingen en verstuikingen, botbreuken, ontwrichtingen, wervelletsels en brandwonden
  • overige spoedeisende hulp: verslikking, shock, angina pectoris (pijn op de borst), hartinfarct, beroerte, epileptische aanvallen, suikerziekte of diabetes mellitus of hersenschudding
  • het alarmeren van de alarmdiensten

Het oefenen met de AED (Automatische Externe Defibrillator) is onderdeel van deze cursus. Bij het succesvol doorlopen van de cursus zal de cursist hier een aparte certificatie voor ontvangen.

Onze simulatieruimte

Bij ons bedrijfspand hebben wij een speciaal ingerichte simulatieruimte beschikbaar gesteld. De simulatieruimte is een nagebouwde kantoorsituatie waarin levensechte noodsituaties worden nagebootst zodat het geleerde in de praktijk geoefend kan worden. Denk bijvoorbeeld aan het blussen van een brand. De medecursisten kunnen van buitenaf meekijken hoe de collega cursisten het geleerde in de praktijk brengen, waar ook weer van geleerd kan worden.

Plan hier uw BHV cursus

Schrijf je snel in

Euro BHV Cursus

BHV cursus volgen?

Euro BHV Cursus

BHV op locatie

EuroBHV verzorgt de complete bedrijfshulpverlening opleiding en de herhaling bedrijfshulpverlening in 1dag, ook bij u op locatie. Onze gecertificeerde BHV instructeur komt naar iedere gewenste locatie in Nederland.

Direct afspraak maken