BHV Opleiding

Wat is BHV?

Elk bedrijf is verplicht BHV’ers in het personeelsbestand te hebben, maar wat is een BHV’er eigenlijk? BHV staat voor bedrijfshulpverlening. Een BHV’er is een werknemer die een cursus BHV heeft voltooid en ingezet kan worden als de gezondheid of veiligheid van werknemers in het geding is. De BHV’ers functioneren als georganiseerde hulp binnen een organisatie en zijn als eerste ter plaatse in geval van nood. Een BHV’er heeft de belangrijke taak om letsel en schade te voorkomen of zoveel mogelijk te beperken.

Taken BHV’ers

De bedrijfshulpverleners zijn getraind om letsel en schade te voorkomen of in te perken in geval van nood of gevaar. Wat betekent dat in de praktijk? Een BHV’er kan de volgende taken hebben:

 • eerste hulp bij ongevallen;
 • brandbestrijding en gevolgen van brand inperken;
 • alarmeren en evacueren van werknemers en andere aanwezige personen in geval van nood
 • inroepen van professionele hulp zoals brandweer, ambulance en politie

Onderstaande taken kunnen ook deel uitmaken van het takenpakket van uw getrainde werknemer:

 • omgaan met agressie en geweld;
 • het bestrijden van calamiteiten met (milieu) gevaarlijke stoffen;
 • handelen bij uitval van elektra

Alle bovengenoemde taken zijn mogelijke verantwoordelijkheden voor de bedrijfshulpverleners van uw bedrijf. In de wet staat dat een BHV’er snel en adequaat moet kunnen handelen bij calamiteiten en daar dus goed voor getraind moet zijn. Met een BHV cursus van Euro BHV bent u voorbereid op noodsituaties binnen uw bedrijf volgens de normen van de wet.

BHV opleiding bij Euro BHV

Tijdens een BHV opleiding en een herhalingsopleiding bij Euro BHV bent u verzekerd van een opleiding die gegeven wordt volgens de eisen van de Arbowet. Tijdens deze cursusdag staan twee onderdelen centraal:

 1. Brand en ontruiming (theorie en praktijk)
 2. Levensreddende handelingen inclusief AED (theorie en praktijk)

Euro BHV heeft een speciaal ingerichte simulatieruimte die ingericht is als een bedrijf. Dit zal voor de meeste cursisten een herkenbare situatie zijn. De praktijkoefeningen worden in deze simulatieruimtes zo realistisch mogelijk worden neergezet zodat het praktijkgedeelte levensecht aanvoelt. Uiteraard is onze BHV opleiding ook op locatie beschikbaar.

Tijdens onze BHV opleiding kunt u rekenen op:

 • een opleiding volgens de regels van de Arbowet
 • levensechte situaties in onze simulatieruimte
 • een verzorgde lunch tijdens een BHV opleiding in ons trainingscentrum
 • een certificaat en een pasje voor de cursisten die de opleiding met een positieve beoordeling afronden

Aanmelden voor BHV opleiding

 

Euro BHV Cursus

BHV cursus volgen?

Euro BHV Cursus

BHV op locatie

EuroBHV verzorgt de complete bedrijfshulpverlening opleiding en de herhaling bedrijfshulpverlening in 1dag, ook bij u op locatie. Onze gecertificeerde BHV instructeur komt naar iedere gewenste locatie in Nederland.

Direct afspraak maken