BHV cursus inhoud

Een BHV cursus is bedoeld om mensen te leren hoe ze in verschillende noodsituaties moeten handelen om de veiligheid van collega’s te waarborgen en de gevolgen van schade in te perken. Een BHV cursus kan binnen een 1-daagse opleiding afgerond worden en heeft als inhoud een theoretisch en een praktijk gedeelte. Tijdens de cursusdag behandelen we de volgende onderdelen:

  • brand en ontruiming
  • levensreddende handelingen inclusief AED

Op onze cursuslocatie hebben wij een speciaal ingerichte simulatieruimte. In deze ruimte kunt u oefenen met levensechte situaties als branden blussen en rookontwikkeling. Alle oefenonderdelen van de inhoud van onze BHV cursus worden gegeven volgens de Arbowet.

Brand en ontruiming

Tijdens het cursusonderdeel brand en ontruiming leert u alles over het veilig omspringen met brand en ontruiming en de gevolgen (schade en letsel) in te perken. We zullen eerst een theoretisch gedeelte behandelen waar alle benodigde onderdelen op een interactieve manier met de cursisten wordt behandeld. Op onze eigen trainingslocatie bij ons bedrijfspand kunnen de cursisten verschillende scenario’s op een realistische manier beoefenen in de praktijk. Zo worden er bijvoorbeeld echte branden geblust in onze oefencontainers.

Levensreddende handelingen inclusief AED

Tijdens de lessen ‘levensreddende handelingen’ wordt de theorie afgewisseld met praktijkoefeningen. Het gaat bij levensreddende handelingen over:

  • het alarmeren van de alarmdiensten en algemene hulpverleningsregels bij het verlenen van eerste hulp;
  • niet spoedeisende eerste hulp: uitwendige wonden, oogletsels, kneuzingen en verstuikingen, botbreuken, ontwrichtingen en wervelletsels en brandwonden;
  • spoedeisende eerste hulp: reanimatie, gebruik van de AED;
  • overige spoedeisende hulp: verslikking, shock, angina pectoris (pijn op de borst), hartinfarct, beroerte, epileptische aanvallen, suikerziekte of diabetes mellitus, hersenschudding.

Voor het omgaan met de AED (Automatische Externe Defibrillator) geven wij een aparte certificatie. In onze BHV cursus is het oefenen met een AED onderdeel van de inhoud.

BHV cursus bij Euro BHV

Met een BHV cursus van Euro BHV bent u verzekerd van

  • een leerzame cursusdag volgens de regels van de Arbowet
  • een verzorgde lunch tijdens een BHV cursus in ons trainingscentrum
  • levensechte oefensituaties in onze simulatieruimte
  • een certificaat en een pasje ter bewijs dat u de opleiding met een positieve beoordeling heeft afgerond (indien geslaagd)

Plan hier uw BHV cursus

Euro BHV Cursus

BHV cursus volgen?

Euro BHV Cursus

BHV op locatie

EuroBHV verzorgt de complete bedrijfshulpverlening opleiding en de herhaling bedrijfshulpverlening in 1dag, ook bij u op locatie. Onze gecertificeerde BHV instructeur komt naar iedere gewenste locatie in Nederland.

Direct afspraak maken