Workshop Acute Zorg bij Alcohol en Drugsincidenten

“Alle tieners zeggen ja tegen MDMA”, althans, als we Lil’ Kleine mogen geloven.

Uiteraard en gelukkig klopt deze uitspraak niet, maar met name de laatste jaren heeft het gebruik van Drank & Drugs wel een grote vlucht genomen.

Wat we ook van drugs vinden, we zullen moeten accepteren dat het een verschijnsel is dat deel uitmaakt van de hedendaagse maatschappij. We zullen ermee moeten ‘dealen’, om in toepasselijke termen te blijven. Wat zeker zorgen baart is de toenemende sterkte van de middelen. Zo bevatten in 2018 onderzochte xtc-pillen 167 milligram MDMA, de werkzame stof. Vijf jaar eerder, in 2013, was dit nog 120 milligram.

“Hoe sterker de pil, hoe sterker de effecten”. De na-effecten, zoals de kater, kunnen veel langer aanhouden en sommige mensen kunnen erdoor in (psychische) problemen komen en belanden op de EHBO.” (Trimbos Instituut, Drugs Informatie en Monitoring Systeem (DIMS) 2018).

Hulpverleners worden steeds vaker geconfronteerd met overmatig gebruik.
Snel en verantwoord reageren in geval van een alcohol- of drugsincident kan levens redden. Hulpverleners moeten dan ook weten hoe te handelen bij dergelijke incidenten.
Horecamedewerkers, politiefunctionarissen, ambulancepersoneel, huisartsen en verplegers, verzorgende IG in de verslavingszorg en met name ook Acute Zorgverleners op evenementen,
zijn voorbeelden van personen die te maken kunnen krijgen met de gevolgen van overmatig drank- en drugsgebruik.

Onderwerpen in deze workshop zijn onder andere:

  • Algemene regels voor hulpverlening.
  • Protocol en eerste hulp in geval van een prik-, spat- en snijaccident.
  • De 4 hoofdsoorten drugs (The Drugs Wheel).
  • Het bespreken van veel voorkomende drugs:  heroïne, cannabis, cocaïne, speed/amfetamine, LSD, paddo’s, GHB, XTC/MDMA, lachgas en ketamine.
  • De wijzen van drugsgebruik.
  • De effecten van het drugsgebruik.
  • Combinatiegebruik.
  • DS (Excited Delirium Syndrome)
  • Alcoholvergiftiging.

Mocht u na deze workshop geïnteresseerd zijn in de gehele opleiding “Acute Zorg bij Alcohol- en Drugsincidenten” (AZADI) dan kunt u zich na de workshop bij Euro BHV inschrijven.

Indien er voldoende inschrijvingen zijn dan zullen wij u benaderen. De certificatieregeling ‘Acute Zorg bij Alcohol- en Drugsincidenten’ (AZADI), voorziet in de groeiende behoefte aan kennis en vaardigheden voor wat betreft het herkennen van een middel en het verlenen van acute zorg daarbij.  De gehele opleiding AZADI duurt in totaal 4 dagen en u ontvangt daarna een officieel certificaat via het NIKTA. Deze opleiding is 2 jaar geldig.

Als u meer informatie wilt of vragen heeft, dan kunt u op werkdagen bellen naar Euro BHV

tel: 072-5405216 of stuur een mail aan: planning@veiligheidsgroep.nl.

Deze workshop duurt 3 uur.

 

 

 

Euro BHV Cursus

BHV cursus volgen?

Euro BHV Cursus

BHV op locatie

EuroBHV verzorgt de complete bedrijfshulpverlening opleiding en de herhaling bedrijfshulpverlening in 1dag, ook bij u op locatie. Onze gecertificeerde BHV instructeur komt naar iedere gewenste locatie in Nederland.

Direct afspraak maken